Best ever cinnamon rolls

Best ever cinnamon rolls

Best ever cinnamon rolls

Maak de allerlekkerste cinnamon rolls met dit ontzettend lekkere recept! Cinnamon rolls zijn mijn absolute lievelings, en dit is dan ook al het derde recept dat je terug kan vinden op mijn site. Deze versie is een heel erg lekkere fluffy gooey versie, maar ik heb de pecannoten en karamel hierbij weggelaten.

————————————————————————————————————————————————————

Ingrediënten:

———————————————————————————————————————————————————–

Het deeg:

  • 375 gram bloem
  • 240 gram lauw warme volle melk
  • 37.5 gram zachte roomboter
  • 50 gram vanille suiker
  • 5 gram zout
  • 7 gram droge gist
  • Een pakje ongeklopte vloeibare slagroom

Vulling:

  • 300 gram kaneel suiker
    • Ik maak dit graag zelf van een combinatie van rietsuiker, basterd suiker en kristal suiker en een heleboel kaneel!

Cream cheese frosting:

  • 100 gram mon chou
  • 75 gram roomboter
  • 100 gram poedersuiker
  • Vanille extract

————————————————————————————————————————————————————

Methode:

————————————————————————————————————————————————————

  • Als je de gist moet activeren: Doe een klein beetje warm water, met een theelepeltje suiker en het gist in een bakje, roer dit goed door elkaar en zet dit even weg.
  • Weeg alle ingrediënten af en doe alvast in een mixkom de bloem, vanille suiker en het zout. Tip: doe het zout onderin de kom, zodat straks niet direct de gist het zout raakt.
  • Verwarm de melk tot (niet te) warm is, en laat de roomboter hierin zacht worden.
  • Doe dan alle natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en laat dit in je mixer met het paddle inzet ongeveer 10 minuten goed mixen, totdat je een mooi zacht soepel deegje hebt waar je een vliesje van kan trekken.
    • Schraap af en toe het deeg van de paddle en de onderkant van de kom, en laat het doormixen.
  • Het deeg is klaar als je een vliesje kan trekken dat niet scheurt.
  • Doe wat olie of een bakspray in een kom, doe het deeg erin, en dek het deegje toe met een theedoek. Zet de kom met het deeg op een warme plek in huis en laat het deeg voor 50-60 minuten rijzen. Dit noemen ze een eerste rijs.
    • Zet het een beetje warm weg, in de winter kan je het bijvoorbeeld in je oven zetten met het lampje aan, of als je een rijsfunctie hebt, kan je die gebruiken.
  • Na het rijzen haal je het deeg uit de kom, en druk je het een beetje plat in op het aanrecht.
  • Dan rol je het deeg uit in een vierkant vlak.
  • Dit deegvlak smeer je in met zachte roomboter.
  • Over de roomboter strooi je het kaneel/suiker mengsel.
  • Nu snijd je met een scherp mes stroken van het deeg.
  • Rol het deeg losjes op zodat je rolletjes krijgt.
  • Pak een bakvorm naar wens; rechthoekig of rond, dat maakt niet uit. Leg de cinnamon rolls hierin en laat wat ruimte over zodat de rolls nog kunnen rijzen.
  • Vlak voordat het de oven ingaat, schenk je ongeklopte houdbare slagroom over elk rolletje heen.
    • Het is hierbij helemaal niet erg als je een klein beetje teveel morst in je bakvorm.
  • Verwarm de oven op 175 graden, en bak de cinnamon rolls af in ongeveer 20 minuten.
  • Mocht je cream cheese frosting willen maken, mix dan de roomboter, mon chou,poedersuiker en vanille op een lage stand goed door elkaar. Je kan de cream cheese er dan het beste opdoen als de rolls al een beetje zijn afgekoeld.

 

Tips:

  • HET geheim van fluffy gooey cinnamon rolls is het bakken op een lagere temperatuur totdat ze net aan gaat zijn. Stiekem wil je dat ze nog een klein beetje ‘underbaked’ zijn zoals ze dat zouden zeggen bij The Great British Bake of. Je wilt juist dat het nog een zachtachtig deegje is van binnen. Dit krijg je voor elkaar door het dus niet te heet en niet te lang te bakken.
  • Wil je een beetje smaakvariatie in je cinnamon rolls? Probeer dan eens:
    • Koek en speculaas kruiden in plaats van kaneel
    • Voeg een klein beetje kardemom toe aan je kaneel
    • Voeg een klein beetje oploskoffie toe aan je lauw warme melk, en maak mokka cinnamon rolls
  • Wil je cinnamon rolls tijdens het ontbijt? Maak dan het hele recept de avond van te voren, maar laat de 2e rijs plaatsvinden in de koelkast. De volgende ochtend haal je de cinnamon rolls uit de koelkast en laat je even 45 minuten uit de koelkast voordat je de rolls afbakt.

Cinnamon rolls



Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *