Cantuccini met pistache amandel en vanille

Cantuccini met pistache amandel en vanille

 

Deze Italiaanse koekjes vind ik zo ontzettend lekker dat ik ze graag eens zelf wilde maken.

Ik dacht dat het heel ingewikkeld was en veel tijd zou kosten, maar het valt erg mee! Het is een eenvoudig koekje dat thuis makkelijk te maken is.

Ik houd enorm van Italië, dat is voor mij het land van de liefde. Voor Valentijn maakte ik de koekjes met pistache nootjes en doopte ze in chocolade, dat vind ik twee ingrediënten die heel erg bij Valentijn passen. Ik heb dit recept gemaakt op basis van het recept van Rutger – wat ik heb veranderd is het toevoegen van vanille, pistache nootjes en het dopen in pure chocolade. Ik dacht dat het een heel lastig koekje was, maar het is erg eenvoudig en ga deze echt wel vaker maken! Let alleen op met het snijden van de hete koeken en pak vooral niet je bakplaat vast.


Ingrediënten:


  •  250 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • 100 gram poedersuiker
  • 2 eieren
  • vanille
  • snufje zout
  • 1,5 theelepel bakpoeder 
  • 80 gram pistache nootjes – klein beetje de schilletjes eraf gehaald
  • 100 gram amandelen- blanke amandeltjes
  • klein beetje water
  • optioneel: 150 gram pure chocolade

Werkwijze:


  • Verwarm de oven alvast voor op 170 graden Celcius.
  • Zeef alle droge ingrediënten: bloem, poedersuiker, suiker, bakpoeder en zout, met elkaar in een kom
  • Voeg de eieren en vanille toe
  • Mix dit met de hand of keukenmachine goed door elkaar totdat het op een deeg begint te lijken.
  • Mocht het deeg iets te droog zijn, doe er dan een klein beetje water bij. Ik denk dat ik ongeveer 2 eetlepels water heb toegevoegd.
  • Voeg dan alle nootjes in een keer toe
  • Maak van het deeg met de noten twee lange deegrollen die op een bakplaat passen.
  • Bak deze twee rollen op ongeveer 20-25 minuten af op 170 graden.
  • Als ze goudbruin zijn haal je ze uit de oven en snijd je plakjes van het deeg met een scherp mes. Let op: het deeg is echt vrij heet dus doe dit voorzichtig, wacht ook niet totdat het teveel is afgekoeld want dan wordt het deeg weer te hard en kan je het niet meer goed snijden.
  • De gesneden koekjes leg je vervolgens terug op de bakplaat en deze bak je nog eens 15-20 minuten af op 115 graden Celcius.
 
Optioneel:
  • Smelt de pure chocolade au bain-marie
  • Doop de afgekoelde koekjes in de chocolade

 

 



Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *