Brookies – Fudgy brownie cookies

Brookies – Fudgy brownie cookies

Dit recept is echt ontzettend makkelijk om te maken en het is zo zo zo zo lekker dat je het blijft eten.

Binnen 30 minuten kan je deze koekjes maken en eten!

Het originele recept kwam ik tegen van Bromabakery, zij maakt echt geweldige recepten en heel mooie foto’s dus is een perfecte inspiratie. Ik heb het recept iets aangepast, omdat het niet altijd makkelijk is om te rekenen van cups naar grammen. Amerikaans bakken voelt voor mij altijd als een hocus pocus, ik wil gewoon structuur en duidelijkheid!


Ingrediënten


  • 225 gram pure chocolade
  • 85 gram zachte roomboter
  • 150 gram lichtbruine basterd suiker
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 100 gram bloem
  • 25 gram cacao poeder
  • snufje zout
  • 2 espresso poeder zakjes (dit is de echte smaakmaker!)

Werkwijze


  • Verwarm de oven voor op 170 graden Celcius
  • Smelt de boter en de chocolade samen au bain marie – dit mag niet te heet worden en moet een beetje afkoelen
  • Doe de suiker en eieren samen in een kom en klop deze met de hand of in de machine schuimig
  • Zeef de bloem, het cacao poeder, het snufje zout en de espresso poeder samen
  • Als de boter en chocolade als lichaamstemperatuur voelen kan je het bij het eieren en suiker mengsel voegen, dit spatel je goed door elkaar totdat het goed samen komt.
  • Daarna spatel je de droge ingrediënten er door heen totdat het net goed samengekomen is.
  • Daarna maak je met twee lepels kleine blobjes beslag op een bakplaat – Let op, het beslag loopt iets uit dus zorg dat er goed afstand is tussen de blobjes beslag.
  • Bak de blobjes beslag af op ongeveer 8-10 minuten. Dit ligt aan de grootte van je blobjes. Hoe groter het koekje, hoe langer ze moeten bakken.
  • Let op: omdat het fudgy brownie cookies zijn is het belangrijk dat je ze niet te lang bakt! Ze moeten nog gooey en zacht lijken als je ze uit de oven haalt.
  • Let op: Als het mengsel nog iets te vloeibaar is, was je chocolade mengsel iets te warm, dit is niet heel erg maar dan moet je een klein beetje geduld hebben tot het beslag minder vloeibaar is. Je kan het ook kort koelen in de koelkast.

 



Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *