Bite me vanille suikerkoekjes

Bite me vanille suikerkoekjes

Het recept voor heel eenvoudige knapperige en lekkere vanille suikerkoekjes. Het deeg heb je zo gemaakt, je moet het deeg alleen wel even goed laten koelen voordat je het gaat bakken. Deze koekjes behouden hun vorm tijdens het bakken, dus extra leuk om er leuke figuurtjes van te maken.


Ingrediënten:


  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 1 ei
  • 200 gram boter op kamertemperatuur
  • 400 gram bloem
  • snufje zout
  • vanille naar smaak

Optioneel:

  • rode kleurstof
  • fondant met een uitstekertje

Werkwijze:


 

  • Zeef de bloem met het zout
  • Klop de basterd suiker en de boter luchtig
  • Voeg het ei toe en mix tot het ei goed is opgenomen.
  • Voeg de vanille toe en mix het nog goed door.
  • Voeg de bloem toe en mix tot het deeg net samenkomt.
  • Kneed het nog even kort door met de hand op je werkbank.
  • Verdeel het deeg in 3 delen, en rol deze delen uit tot je favoriete koekjes dikte.
  • Pak het uitgerolde deeg in plastic folie in en laat het een uur rusten in de koelkast.
  • Druk de gewenste vormpjes uit het deeg en bak het af op ongeveer 10-12 minuutjes op 170 graden Celcius.
  • Het overgebleven deeg kan je opnieuw kneden en weer uitrollen en er vormpjes uitsteken, laat deze uitgestoken koekjes dan nog eventjes in de koelkast terwijl je de eerste lading koekjes afbakt.

                                                                           



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *