Carrot Cake

Carrot Cake

Ingrediënten


Carrot cake:

  • 300 gram bloem
  • 300 ml zonnebloem olie
  • 350 gram geraspte wortelen
  • 200 gram bruine basterd suiker
  • 3 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baksoda
  • 1 snufje zout
  • 50 gram mix van specerijen: kaneel, chinese 5 spices, piment, spekkoek kruiden
  • Scheutje vers sinaasappelsap
  • Scheutje vanille essence
  • 150 gram walnoten
  • 150 gram rozijntjes

Cream cheese frosting:

  • 275 gram poedersuiker
  • 60 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gram monchou (rechthoekige pakje, de stevige)
  • 3 ml Vanille essence

Methode


Voor de taart:

  • Mix de zonnebloem olie met de suiker in de mixer
  • Voeg de eieren toe en mix door
  • Voeg de vanille essence toe en mix het nogmaals door
  • Zeef de bloem met het bakpoeder, de baksoda, alle specerijen en het snufje zout. Herhaal dit nogmaals.
  • Doe het bloemmengsel bij het oliemengsel en laat dit even mixen in de mixer
  • Voeg een beetje sinaasappelsap toe om het mengsel iets vloeibaarder te maken, en mix het nogmaals even tot alles goed met elkaar is vermengd.
  • Haal de mixkom van de keukenmachine af, en voeg alle geraspte wortelen toe, en spatel dit door tot alles goed gemengd is.
  • Voeg op het laatst de walnoten en de rozijnen toe, en meng het weer door.
  • Verdeel het mengsel over 3 bakvormen van 12.5 cm doorsnede. Of in 2 bakvormen van 20 cm doorsnede.
  • Bak de taarten in ongeveer 30 minuten op 170 graden. Het kan zijn dat het wat langer duurt, dit is afhankelijk van de grootte van je vorm en de hoeveelheid erin zit. Als de taart terugveert wanneer je hem lichtjes indrukt dan is hij goed.

Voor de cream cheese frosting:

  • Mix de poedersuiker met de roomboter en de vanille essence in een mixer
  • Voeg daarna de cream cheese toe in delen en meng door tot het een homogeen mengsel is. Let op dat je niet te ver door mixt, anders wordt het vloeibaar.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *