Cinnamon rolls

Cinnamon rolls

Cinnamon rolls zijn echt mijn zwakke plek. Vroeger toen ik voor werk veel naar Duitsland vloog, haalde ik elke keer bij Starbucks op Schiphol een warme cinnamon roll. Echt comfort food, want vliegen en Duitsland vond ik maar niks. Ik werd zo intens gelukkig van het zachte deeg, de geur van kaneel, en de heerlijke smaak. Ik snapte nooit waarom de cinnamon rolls die ik maakte niet zacht bleven. Gelukkig ben ik een perfectionistje en deed ik veel ervaring op bij Heel Holland Bakt, en heb ik mijn cinnamon roll recept verbeterd. Het geheime ingrediënt in dit geval is slagroom, wat je giet over de cinnamon rolls voordat je ze gaat bakken. Bonus voordeel: een klein laagje karamel aan de onderkant van je cinnamon roll. Ik deel deze dan ook heel graag met jullie! Je bent ongeveer 2 uur bezig, maar ik beloof je dat je ontzettend gelukkig bent als het klaar is!


Ingrediënten


Het deeg:

  • 375 gram bloem
  • 240 gram lauw warme volle melk
  • 37.5 gram zachte roomboter
  • 24 gram vanille suiker
  • 26 gram kristal suiker
  • 5 gram zout
  • 7 gram droge gist

Vulling:

  • Kaneelsuiker
    • Ik heb standaard een mix van kristalsuiker, rietsuiker en kaneel in m`n kastje staan. Ik weet niet hoeveel je exact nodig hebt, maar iets overhouden is nooit erg!
  • 150 gram zachte roomboter
  • 100 ml houdbare ongeklopte slagroom 35% vet

Werkwijze


  • Doe in een mixkom de bloem, suiker, vanille suiker, gist, lauw warme melk en het zout.
    • Let op dat de gist niet in aanraking komt met het zout in het begin, anders werkt het gist niet. Ik doe altijd suiker, gist en bloem, en daarboven op pas het zout.
  • Mix dit met de paddle inzet op medium lage snelheid voor 10 minuten. Doe de zachte roomboter in blokjes bij het deeg in de eerste twee minuten.
  • Schraap af en toe het deeg van de paddle en de onderkant van de kom, en laat het doormixen.
  • Het deeg is klaar als je een vliesje kan trekken dat niet scheurt.
  • Doe wat olie of een bakspray in een kom, en leg het deeg op een warme plek in huis en laat het deeg voor 50 minuten rijzen. Dit noemen ze een eerste rijs.
    • Ik doe het altijd op 30 graden in de oven, maar vlakbij een verwarming die aanstaat werkt het ook.
  • Na het rijzen haal je het deeg uit de kom, en druk je het een beetje in op het aanrecht.
  • Dan rol je het deeg uit in een vierkant vlak.
  • Dit deegvlak smeer je in met zachte roomboter.
  • Over de roomboter strooi je de kaneel suiker.
  • Nu snijd je met een scherp mes stroken van het deeg.
  • Rol het deeg losjes op zodat je rolletjes krijgt.
  • Leg deze op een bakplaat, met ruimte ertussen, en laat het nog voor 20 minuten rijzen.
  • Vlak voordat het de oven ingaat, schenk je een beetje slagroom over elk rolletje heen.
  • Verwarm de oven op 175 graden, en bak de cinnamon rolls af in ongeveer 20 minuten.

Rolling in the deep
Keep on rollin’
Voor het rijzen
Net na de tweede rijs

    

 

 

 

 

 

 

 

Ohhh my goodness
Close-up van mijn new best friends
IT’S SO FLUFFY!

 

 

 

Happiness!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *