Red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes

Wat was er veel vraag naar mijn Red velvet cupcake recept! Het recept dat ik al jaren gebruik staat op de website van Heel Holland Bakt. Ik gebruikte dit namelijk voor mijn Advent kalender.  Recept uit Heel Holland Bakt. Dit recept kost relatief veel tijd omdat je de boter met de suiker klopt tot een fluffy en romig geheel en daarna een voor een de eieren aan het mengsel moet toevoegen. Ik gebruik dit recept al 8 jaar, en ik ben dol op dat recept. Ik heb verschillende andere Red Velvet recepten geprobeerd, maar niets kon mij overtuigen in al die jaren. Totdat ik het recept van Cupcake Jemma tegenkwam op Youtube. Hier heb ik het een en ander aangepast, wat resulteerde in mijn nieuwe snelle go to recept. En met snel bedoel ik snel, binnen 30 minuten heb je cupcakes!

 

Het bijzondere is dat je alle ingrediënten in 1 keer in de mengkom doet, zonder dat je eerst de boter met de suiker luchtig klopt en daarna je eieren 1 voor 1 aan het mengsel moet toevoegen. Hier gaat alles in de mengkom en mix je het voor maximaal 1 minuut! Daarna voeg je de karnemelk toe, en op het eind een heerlijk bruisend goedje, en bij elkaar ben je maximaal 3 minuten aan het mixen. Ik vond  het heel spannend, maar ik ben om. Daarom deel ik het met alle liefde heel graag met jullie! Ik wil er wel bij zeggen dat het echt heel erg belangrijk is dat de boter zacht is, je moet het met gemak in kunnen drukken, maar het moet ook wel een geheel blijven.


Ingrediënten


Red velvet cupcakes

  • 235 gram zelfrijzend bakmeel
  • 15 gram cacao poeder
  • 230 gram kristalsuiker
  • 270 gram zachte roomboter
  • 4 grote eieren
  • Snufje zout
  • 80 ml karnemelk
  • Rode gel kleurstof
  • Vanille essence
  • ¾ theelepel baksoda
  • 1.5 theelepel appel cider azijn

Cream cheese frosting

  • 390 gram poedersuiker
  • 90 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 300 gram Monchou (rechthoekige pakje, de stevige)
  • 3 ml vanille essence

Werkwijze:


  • Verwarm de oven voor op 170 graden celcius.
  • Zet de cupcake bakvorm klaar, en zet je 24 cupcake papiertjes in de bakvorm neer.
  • Doe de karnemelk met de vanille essence en de kleurstof in een kommetje, roer dit goed door elkaar en zet dit weg.
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel, de cacao poeder en de kristalsuiker boven de mengkom van de mixer.
  • Voeg de zachte roomboter, de 4 eieren en het snufje zout toe in de mixer en gebruik de klopper inzet.
  • Klop alles op middelhoge snelheid op maximaal een minuut.
  • Voeg het karnemelk mengsel toe, en mix dit tot het een geheel is. Pauzeer eventjes, en schraap de kanten van de kom goed af met een spatel. Mix nog heel even door.
  • Doe in een apart bakje de ¾ theelepel baksoda, en schenk daar de 1.5 theelepel appelcider azijn bij. Op het moment dat dit gaat bruisen, voeg je dit toe in de mengkom en mix je alles nog even heel kort door.
  • Verdeel het mengsel over 24 cupcake vormpjes, vul het vormpje voor ongeveer 3/5e.
  • Bak de cupcakes af op ongeveer 18-22 minuten op 170 graden celcius.
  • Terwijl de cupcakes bakken, kan je de cream cheese frosting maken.
  • Mix de poedersuiker met de roomboter en de vanille essence in een mixer
  • Voeg daarna de cream cheese toe in delen en meng door tot het een homogeen mengsel is.
    • Let op dat je niet te ver door mixt, anders wordt het vloeibaar.
  • Als de cupcakes goed afgekoeld zijn kan je ze versieren.
  • Doe de cream cheese frosting in een spuitzak en kies Wilton spuitmondje 1M of 2D.
  • Spuit mooie rozetten en doe er vrolijke sprinkles op.
  • Instant geluk!

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *