Speculaas cake
Grote kans dat er vanavond een man met een mijter, witte lange baard en een gouden staf voor de deur staat met vrolijke Pieten.
Heb je niks lekkers in huis, maar wil je die fijne man wel trakteren op iets lekkers? Geen nood! Met dit recept heb je binnen een uurtje een heerlijke speculaas cake op tafel.
Hiermee maak je jezelf blij, de Sint en zijn Pieten ook en hoeft er niemand mee naar Spanje!
Ingrediënten
Speculaas cake
- 250 gram zachte roomboter
- 250 gram kristalsuiker
- 5 grote eieren
- 250 gram bloem
- 12 gram bakpoeder
- Speculaas kruiden naar smaak
- Snufje zout
- 80 ml likeur, bijvoorbeeld speculaas likeur
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Klop de zachte roomboter en de kristal suiker luchtig en romig in een mixer
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe, en laat deze elke keer volledig worden opgenomen in het boter/suiker mengsel
- Zeef de bloem, het bakpoeder, de kruiden en het zout
- Voeg het bloemmengsel bij het beslag en mix het tot het net aan een egaal mengsel is
- Voeg het vocht toe, dit kan een lekkere kruidige likeur zijn, maar mag ook melk zijn of een sinaasappelsap.
- Meng het nogmaals goed door, giet het beslag in een tulband vorm. Vul de vorm ongeveer 2/3e
- Mocht je beslag overhebben, dan kan je van het overige beslag nog (mini)cupcakes bakken.
- Bak de cake af in ongeveer 45 minuten op 160 graden.
- De cake is gaar als een saté prikker schoon uit de tulband komt