Alles is Kerst!

Alles is Kerst!

Week 2 in de tent, en jawel week 2 was nog net zo spannend en geweldig als week 1!

Misschien was het wel nog zelfs ietjes leuker dan week 1, want het was Kerst in de tent!

We moesten een heuse kugelhopf bakken, oftewel een tulband met een gist deeg. Ik ging zoals Youp van het Hek zou zeggen Lekker lekker lekker. Tot ik ineens hardop bedacht: Had ik dat ei er nu wel of niet in gedaan…. Mijn recept bevatte geen ei, maar thuis had ik hem 2 keer met een ei toegevoegd geoefend, want ik dacht dat ik mijn recept uit m`n hoofd kende. In de tent wil je heel erg voorbereid zijn en niet van je à propos worden gebracht, maar helaas lukte dat deze opdracht niet. Dat ei zou me toch niet de nek gaan kosten… Ik was supertevreden over mijn Kugelhopf. Het was een zoet brooddeeg, met hazelnoten en amarena kersen en een vulling van pistache spijs. Met daarbij sinaasappelroomboter, want roomboter hoort bij Kerst brood. Het deeg was mooi gerezen, de vulling zat netjes verdeeld, en het spijs zat netjes gelijkmatig door het hele deeg heen verwerkt. De pistache spijs was echt ontzettend lekker! En de Kugelhopf was een succes. Tijdens de opdracht leerde ik wel van Rob’ert dat een verwenbrood x1.5 vulling moet hebben. Dit houdt in dat als je deeg 300 gram weegt, je 450 gram vulling in het deeg moest stoppen. Fijne tip! De volgende kugelhopf die ik maak wordt dus 100% perfectie!

De technische opdracht, ja wat kan ik zeggen. Ik was niet op mijn Paris B(r)est! Soezendeeg is het eerste dat ik van mijn opa, de banketbakker, heb geleerd toen ik 14 jaar was. Jarenlang maak ik probleemloos soezendeeg, maar wat ging er dan mis in de tent? Was het toch de welbekende tentvloek zoals Ahmed zei? Wanneer je in de tent komt is alles anders. Na 3x opnieuw beginnen en een hele lading gekregen eitjes van Andre, was het dan eindelijk gelukt, maar ik wist ook wel dat met nog 10 minuten op de klok ik never nooit een gaar soezendeeg kon neerzetten. Gelukkig was mijn vulling wel erg goed gelukt, had ik ook getemperde chocolade blaadjes en de bolletjes marsepein gerold. Jammer dus van de ongare soes. Ik vond het echt een heel leuke opdracht en ben zeker van plan het nog eens na te maken.

Het spektakelstuk werd een combinatie van mijn favoriete dingen: Worteltaart, Amsterdam en kerstlichtjes. Wat had ik gehoopt dat ik deze taart mocht bakken in de tent. Tijdens de auditie zei ik, het maakt me niets uit wat er gebeurt, deze taart komt er hoe dan ook.  Robert vond mijn worteltaart superlekker, doordat hij heel goed op smaak was. Ook vond hij de koekjes lekker, dus ik was heel erg blij! Het werd niet helemaal gewaardeerd dat de lampjes tussen de taart en de koekjes zaten, maar dat kon mijn geluksgevoel niet wegnemen. Mijn taart was lekker, en ik was supertrots op wat ik voor elkaar had gekregen in 3 uur!

Op naar volgende week! We gaan knallen met oud en nieuw!Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *