Dikke chocolade koekjes voor intens geluk

Dikke chocolade koekjes voor intens geluk

Dikke chocolade koeken

 

Oh my goodness!!! Wie wil er nou niet heerlijke dikke chewy chocolade koeken welke nog een beetje zacht zijn van binnen maar een crunchy buitenkant hebben? Ik kan hier dus niet genoeg van krijgen. Ik heb dit recept van Cupcake Jemma, waar zij en haar team hebben geprobeerd om de echte Levain cookies na te maken uit New York. Uiteraard gaf ik hier ook weer mijn eigen interpretatie aan, dus alhier: Levain meets Cupcake Jemma meets Kimiszoet equals eternal happiness. Dit deeg is geweldig om in te vriezen en af te bakken op dagen dat je visite krijgt, je zondagochtend ineens bedenkt ik wil vers gebakken koekjes eten, of als je op een random dinsdagavond door de kasten zit te speuren en niks lekkers kan vinden en bedenkt, yes! Ik heb nog koekjes deeg in de oven liggen. Binnen 20 minuten zit je met je handen vol geluk en een kopje thee op de bank met een kleedje te genieten.

 


Ingrediënten:


  • 230 gram koude roomboter
  • 160 gram licht bruine basterd suiker
  • 160 gram fijne kristal suiker
  • 300 gram bloem
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1/4 theelepel baksoda
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 grote eieren (alvast losgeklopt in een bakje).
  • Snufje zout
  • 400 gram pure, melk of witte chocolade in kleine blokjes gesneden***
  • 150 gram pecannoten, macademia noten of walnoten.

*** Ik ben dus extreem fan van de combinatie pecannoten met 70% pure chocolade, omdat ik vind dat de pecannoten een heerlijke romige smaak geven en de pure chocolade daarbij een hemelse combinatie is. Echter, witte chocolade in combinatie met macademia noten is ook geweldig, net zoals walnoten een geweldige combinatie is met melkchocolade. In een andere versie had ik confetti sprinkles toegevoegd. Je kan ook gekleurde muisjes toevoegen en het serveren als geboortekoekjes. De combinatie waar jij het meest gelukkigst van wordt, laat ik dus geheel aan jou!

 


Werkwijze:


  • Doe de blokjes koude roomboter in de mixer en mix het voor ongeveer 40 seconde.
  • Voeg dan de lichte basterdsuiker en de kristalsuiker toe en mix weer voor ongeveer 40 seconden.
  • Voeg dan de chocolade en de noten toe aan het mengsel, en mix het weer voor ongeveer 30 seconde.
  • Zeef alle droge ingrediënten: de bloem, het bakpoeder, de baksoda en het zout.
  • Voeg alle droge ingrediënten bij het boter, suiker, chocolade noten mengsel en mix het tot je een soort zandkorrelachtige gekke structuur krijgt. Het klopt dat het geen mooi homogeen mengsel wordt, het moet er zanderig en gek uitzien, net alsof je scones gaat maken.
  • Voeg helemaal aan het eind de losgeklopte eieren toe aan het mengsel, en mix het tot het deeg net bij elkaar komt.
    • Overmix dit recept niet.
  • Weeg het deeg af in de hoeveelheid gram die je wilt, bijv 100 gram per koek. Vorm er een hompje van, maar draai het niet rond in je handen. Je moet het deeg net bij elkaar kneden tot het een hoopje is.
  • Leg de deeghoopjes op een bakplaat of doe ze in een bak, dek het af met plastic folie en zet het weg in de vriezer.
  • Het deeg moet minimaal 90 minuten in de vriezer.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius met de bakplaat met bakpapier al in de oven.
  • Als de oven is voorverwarmd leg je de deeghompjes op de bakplaat, een beetje uit elkaar.
  • Bak de deeghompjes af op 13-18 minuten.
    • De baktijd is afhankelijk van de grootte van de koekjes.
      • Bijvoorbeeld bij een hoeveelheid deeg van 125 gram duurt het 17-19 minuten.
      • Bij deeghompjes van 100 gram bak je ze op ongeveer 15 minuten.

 

  chocolade koek  



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *