Macaron demonstratie in Enschede

Macaron demonstratie in Enschede

Op 2 juni heb ik in Enschede in winkelcentrum de Klanderij een geweldig leuke macaron demonstratie mogen geven.

Het was ontzettend warm, dus er was geen betere dag om de zomer te vieren met heerlijk vrolijk gekleurde macarons met de lekkerste vullingen. Met twee heerlijk andere vrolijke meiden hebben we het hele winkelcentrum op zijn kop gezet. Iedereen die dag aanwezig was kon niet om ons heen en heeft heerlijke macarons mogen proeven. We hadden verschillende vullingen zoals een ganache met framboos, een aardbeienvulling en een passievrucht vulling, maar ook een lemon meringue vulling en een mango vulling. Dat is het leuke aan een macaron, je kan hem op alle mogelijke manieren vullen met de heerlijkste vullingen. Hoe je de macaron ook combineert het is altijd een succes. Je kan de vullingen bijvoorbeeld afstemmen op het jaargetijde. In de zomer geniet ik vooral van fruitige vullingen en vanille, en in de winter ben ik dol op de echte winterse vullingen zoals hazelnoot ganache, koffie ganache en speculaas ganache.

Wat ik stiekem nog wel het leukst vond waren de vragen uit het publiek. Bijvoorbeeld hoe mensen thuis het beste macarons konden maken. Of advies voor troubleshooting; wat zij bijvoorbeeld moesten doen als ze geen voetje kregen thuis of hollow shells (lege koekjes).  Ook vond ik het geweldig als mensen naar mijn ervaringen bij Heel Holland Bakt vroegen en stiekem een knuffel kwamen halen.  De blijheid is in ieder geval van mijn gezicht te lezen op alle mooie foto’s die zijn gemaakt door Abbinkfotografie Boekelo. Alle foto’s van die dag zijn ook te vinden op de Facebookpagina van De Klanderij.

Het recept van de macarons komt ook binnenkort online. Voor mijn macarons gebruik ik een recept uit een Frans receptenboekje. Dit boekje heb ik gekocht toen ik in Montpellier woonde en daar voor het eerst in mijn leven een macaron at. Ik was op slag verliefd op dit kleine delicate koekje met zijn schattige voetjes en heerlijke vullingen. Er zijn gelukkig ook een heleboel recepten online te vinden met eindeloze tips en tricks om een goede macaron te maken. Naast dat dit een heel schattig lekker koekje is, is het ook een ontzettend lastig koekje om te maken. Verschillende elementen zijn van invloed op het eindresultaat van je macarons: luchtvochtigheid, hoe de hitte wordt verdeeld in je oven, of je de warme of koude meringue methode gebruikt, wanneer je je kleurstof in de macaron doet, of je een siliconen bakmat of een bakpapiertje gebruikt en ga zo maar door. Omdat hier al zoveel over geschreven is, ga ik dat niet herhalen, maar zal ik in het recept linken naar de recepten die ik ook wel eens gebruik. Ook zal ik de links plaatsen van de websites en youtube filmpjes waar geweldige tips worden gegeven. Zo pleeg ik niet opeens per ongeluk plagiaat, en krijgt iedereen de credits voor zijn/haar harde werk.

  

 

 

 Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *