Pistache frambozen koekjes

Pistache frambozen koekjes

Dit recept bedacht ik voor Valentijn.

Ik wilde heel graag schattige Valentijnskoekjes trakteren, en omdat ik nu eenmaal een zwak heb voor alles met pistache en framboos wilde ik dit combineren in een heerlijk koekje! Ik ben van een basisrecept suikerkoekjes uitgegaan, en heb hier en daar wat aan gesleuteld. Je kan alle ingredienten ook halveren, zodat je met uiteraard minder deeg en koekjes eindigt, maar wie wil er nou minder koekjes?

 


Ingrediënten


  • 250 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 250 gram witte basterd suiker
  • 1,5 ei
  • 425 gram bloem
  • 80 gram gemalen pistache nootjes en extra om de koekjes te versieren.
  • 4 theelepels gemalen gevriesdroogde frambozen en extra om de koekjes te versieren
  • Snufje zout
  • 200 gram witte chocolade

Werkwijze


  • Doe de zachte roomboter met de witte basterdsuiker in de mixer.
  • Klop dit tot het een beetje zalvig en romig eruit ziet.
  • Terwijl dit klopt zeef je alle droge ingrediënten: de bloem en het zout. Zet dit even weg.
  • Weeg de gemalen pistache nootjes af en weeg de gemalen gevriesdroogde frambozen af.
  • Voeg dan het 1,5 ei toe aan het mengsel toe aan het roomboter suiker mengsel en meng goed tot het volledig is opgenomen.
  • Voeg dan de bloem met de gemalen pistache nootjes en de gevriesdroogde frambozen toe.
  • Als het goed gemengd is, haal je het deeg uit de mixkom en kneed het goed door met de hand.
  • Verdeel het deeg over 3 delen, rol het uit tussen huishoudfolie en leg het deeg te koelen in de koelkast.
  • Na ongeveer 1-2 uur, kan je het deeg nog een beetje verder uitrollen en de koekjes uitsteken.
  • Leg de uitgestoken koekjes neer op een met bakpapier beklede ovenplaat en koel het deeg nogmaals een half uur.
  • Bak de koekjes af op 10-12 minuten op 180 graden. Let goed op de grootte van de koekjes, kleinere koekjes kunnen 8 minuten bakken. Ze zijn klaar als ze een licht gebruind randje hebben.
  • Na het afkoelen kan je ter decoratie nog de witte chocolade au bain marie smelten, doe de gesmolten chocolade vervolgens in een bakje, en dip het koekje schuin in de witte chocolade. Als de chocolade nog vloeibaar is, kan je er ook wat gevriesdroogde frambozenpoeder en gemalen pistache nootjes op sprenkelen.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *