Lazy sunday morning scones
Deze scones maak ik ontzettend vaak omdat ik er helemaal dol op ben. Je hebt maar een paar basis ingrediënten nodig en ze zijn heel snel gemaakt.
Uit het recept gaan ongeveer 5 scones. Je kan het recept makkelijk verdubbelen om meer scones te maken. Mocht je authentieke scones willen, kan je het deeg netjes uitrollen op een met bloem bestoven werkblad en een rond uitstekertje gebruiken. Ik hou van weinig handelingen daarom leg ik kleine stukjes deeg neer. Het levert ook een geweldig rustiek uiterlijk op. Weinig handelingen, een heerlijk ruikend huis en versgebakken scones, ideaal voor een heerlijke luie zondagmorgen.
Ingrediënten
200 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
snufje zout
35 gram koude roomboter
32 gram vanille suiker
125 ml melk
Werkwijze
- Rasp de boter met een rasp fijn.
- Doe de geraspte boter bij de vanille suiker in een kom.
- Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout boven de geraspte boter.
- Wrijf de bloem met de boter tussen je handen tot het goed met elkaar gemengd is.
- Voeg de melk toe en kneed alles samen tot een plakkerig deegje, als het iets te plakkerig is, kan je een beetje bloem toevoegen.
- Verdeel het deeg in 5 bergjes op een bakplaat bedekt met bakpapier.
- Bak de scones tussen de 10-15 minuten op 200 graden.
- Serveer de scones met aardbeien jam, lemon curd, clotted cream, alles wat je maar lekker vindt bij een scone.