Red velvet cookies
Al een tijdje op zoek naar een recept voor chewy red velvet cookies die ook daadwerkelijk naar red velvet taart smaken? Zoek niet verder, hier zijn ze!
De liefste foodblogster Mandyandmore heeft een geweldig leuk project, namelijk #swiepswoepswap.
Hierbij geven foodbloggers en foodblogsters zichzelf op, en via een uitwisselingsloting krijg je een persoon toegewezen van wie jij iets gaat maken. Hoe leuk en buiten je comfort zone is dat!
Dit was de vijfde editie, de eerste van 2020, dus ik dacht ik doe gek en ik geef mijzelf op. Een probleempje, de meeste keukenprinsen en prinsessen die daar aan meedoen zijn heel goed in koken, en laat ik daar nou helemaal niks mee hebben, tenzij het in de oven kan. En vooruit, een risotto maak ik ook heel graag want dat is nu eenmaal mijn lievelingseten. Gelukkig werd ik aan een bakster gekoppeld, en wel aan Annabella’s een knapperd die bijna 2x per week een nieuw recept plaatst!
Normaal heb ik altijd keuzestress, maar toen ik het red velvet cookies recept zag wist ik het meteen: Dit ga ik maken! Ik maak eigenlijk nooit koekjes, en dacht, dit is toch wel een beetje uit mijn comfort zone dus let’s go!
Geheel in de bedoeling van de #swiepswoepswap heb ik het recept aangepast. Dit is wat lastiger met bakken omdat dat altijd erg nauw luistert, maar ik moet zeggen, de koekjes zijn heerlijk!
Ingrediënten
- 120 gram roomboter (kamertemperatuur)
- 100 gram licht bruine basterd suiker
- 90 gram fijne kristal suiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 320 gram bloem (+extra bloem voor het werkblad)
- 2 eieren
- Snufje zout
- 30 gram cacao poeder
- 5 ml karnemelk
- Scheutje vanille extract
- rode kleurstof
- 80 gram witte chocolade in kleine blokjes gesneden
Werkwijze
- Doe de zachte roomboter met de basterdsuiker en de fijne kristalsuiker in de mixer
- Klop dit tot het een beetje zalvig en romig eruit ziet.
- Terwijl dit klopt zeef je alle droge ingrediënten: de bloem, het bakpoeder, het zout en het cacao poeder.
- Voeg dan de eieren een voor een toe aan het roomboter suiker mengsel en meng goed tot het volledig is opgenomen.
- Voeg dan de karnemelk en de vanille samen bij het suiker, boter en eimengsel.
- Daarna voeg je de droge ingrediënten toe en mix je het rustig tot het bijna samenkomt.
- Dan bestuif je je werkblad met bloem, en haal je het deeg uit de mixkom.
- Voeg de rode kleurstof en kneed het met de hand erdoorheen
- Als laatst voeg je de klein gesneden stukjes witte chocolade toe.
- Verdeel het deeg (je hebt 800 gram als het goed is) over 16 kleine bolletjes van 50 gram.
- Zet deze bolletjes deeg een nacht in de koelkast.
- Verdeel de bolletjes over 2 bakplaten, en laat genoeg ruimte tussen ze.
- Bak ze af op 180 graden, dit kan variëren tussen de 10-12 minuten.