Red velvet madeleines

Red velvet madeleines

Red velvet madeleines

Deze schatjes maakte ik voor Valentijnsdag in 2022 en ik zag dat ik het recept nooit had gedeeld.

Als je van madeleines en red velvet houdt, dan weet ik zeker dat dit je nieuwe lievelings recept gaat worden.

Lieve ronde buikjes gegarandeerd <3


Ingrediënten:


 

165 g bloem
10 g cacao
1,5 theelepels bakpoeder
1 snuf zout
140 g witte basterd suiker
3 eieren
Vanille extract
130 g ongezouten gesmolten roomboter
Rode kleurstof (gel)
Optioneel: witte chocolade en sprinkles ter decoratie
 

Werkwijze:


  • Begin met het smelten van de roomboter. Dan kan de roomboter een beetje afkoelen.
  • Klop de eieren met de basterdsuiker en de vanille extract luchtig. Dit duurt enkele minuten. Het mengsel is goed als het licht geel van kleur is en 3x zoveel massa is geworden.
  • Mix de rode kleurstof door het luchtige eimengsel.
  • Zeef de bloem, de cacao, het zout en het bakpoeder.
  • Voeg dan het bloemmengsel bij het eimengsel en spatel dit samen tot een gelijke massa.
  • Giet de roomboter bij het mengsel en spatel dit door elkaar tot de roomboter is opgenomen in het beslag.
  • Zet het mengsel afgedekt met plastic folie in de koelkast of doe het mengsel in een spuitzak en leg het 1.5 uur weg in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Smeer de madeleine vormpjes in met wat gesmolten roomboter met een kwastje.
  • Vul de madeleine vormpjes ongeveer voor de helft met het beslag. Vul de vormpjes niet te vol.
  • Bak de madeleines voor 8-10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Als de madeleines zijn afgekoeld kan je er nog gesmolten witte chocolade over heen sprinkelen, of de madeleins erin dippen.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *